Uncategorized

De perfecte slaapkamervloer uitkiezen

De slaapkamer is misschien wel jouw favoriete kamer in jouw huis. Het is de plek waar je tot rust komt en waar je veel tijd doorbrengt. Hoewel je waarschijnlijk de meeste tijd in de slaapkamer slapend doorbrengt, is het toch belangrijk dat de slaapkamer goed is ingericht. Een goede vloer hoort daar ook zeker bij, zodat jij in de slaapkamer helemaal tot rust komt! Hier geven we jou een aantal vloer ideeën en inspiratietips voor jouw slaapkamerinterieur en slaapkamervloer!

Eigenschappen van de geschikte slaapkamervloer

Een bepalende factor in het interieur van jouw slaapkamer is de vloer. Is de vloer gehorig, dan kan dit bijvoorbeeld negatieve invloed hebben op jouw nachtrust. Hier lees je de eigenschappen waaraan jouw slaapkamervloer moet voldoen:

  • Geluiddempend: Als je samen met bijvoorbeeld jouw partner op 1 kamer slaapt, is een vloer die niet te veel lawaai maakt aan te raden. Zo kan jouw partner lekker doorslapen wanneer jij bijvoorbeeld eerder opstaat. Ook voor een kinderkamer is een geluiddempende vloer aan te raden, zeker wanneer de kinderen overdag ook spelen in de kamer. Met een geluiddempende vloer kunnen zij lekker hun gang gaan.
  • Comfort: Comfort is natuurlijk erg belangrijk. Hoe vervelend is het dat jij ‘s nachts even naar de wc moet en jouw vloer dan ijskoud is? Houd hier dus bij het uitzoeken van jouw vloer rekening mee.
  • Onderhoudsvriendelijk: Omdat je zo veel tijd doorbrengt in je slaapkamer, wil je natuurlijk dat deze slaapomgeving hygiënisch is. Een onderhoudsvriendelijke vloer is dan zeker aan te raden.
  • Geen drukke patronen: In de slaapkamer kom je tot rust. Drukke prints en contrasterende kleuren kunnen dit tegenwerken. Onze tip is dus om de kleuren in de slaapkamer rustig te houden.

Slaapkamervloer idee 1: PVC of laminaat! Een populaire keuze!

Een van de beste vloerkeuzes, al dan niet de allerbeste vloerkeuze voor jouw slaapkamer is een PVC of laminaatvloer. Beide vloeren zijn erg populair, en dat is mede te danken aan de onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Jouw slaapkamer blijft fris en hygiënisch met deze laminaatvloer en is geschikt wanneer je gevoelig bent voor huisstofmijt. Daarnaast zijn PVC en laminaatvloeren betaalbaar en erg duurzaam. Deze vloersoorten lenen zich dus uitstekend voor de slaapkamer. Daarnaast is PVC en laminaat in vele kleuren en patronen verkrijgbaar, dus jouw favoriete kleur en stijl zit er zeker tussen! Het enige nadeel? Deze vloeren zijn van zichzelf niet geluiddempend. Heb je onderburen? Dan is een goede ondervloerin je slaapkamer echt een must! Slaapkamerinspiratie: combineer PVC of laminaat in een eikenhouten kleur met een roestrode muur en wit slaapkamer linnen!

Slaapkamervloer idee 2: De houten vloer voor een natuurlijke uitstraling

Wil je een rustige, luxueuze en karakteristieke slaapkamer creëren, dan is een parketvloer een goed idee voor in jouw slaapkamerinterieur! Hout geeft jouw slaapkamer een chique uitstraling en brengt door zijn natuurlijke eigenschappen rust in jouw slaapkamer. Daarnaast is parket in vele soorten en maten te verkrijgen. Tip ter inspiratie: ga voor een mooie parketvloer in vigraatpatroon, gecombineerd met een donker hoofdbord en donkere kasten. Het grote voordeel van een parketvloer is, wanneer er naar verloop van tijd gebruikerssporen op te zien zijn, je de parketvloer even kunt schuren. Daarna is jouw slaapkamervloer weer zo goed als nieuw!

Slaapkamervloer idee 3: Kurk!

Misschien niet de eerste vloer waar je aan denkt, maar uitermate geschikt voor de slaapkamer! Kurk! Kurk is zeer geluiddempend en heeft een goede isolerende werking. Het zorgt ervoor dat jij heerlijk kunt slapen en niet opgeschrikt wordt door geluiden van buitenaf. Heb je onderburen, dan zullen die ook erg blij zijn met deze slaapkamervloer! Verder is kurk een milieuvriendelijke keuze en kun je qua styling vele kanten op met de warme aardetinten. Wel moet je jouw kurkvloer eens in de paar jaar een grondige onderhoudsbeurt geven. Tip ter inspiratie: combineer jouw slaapkamervloer van kurk met verschillende aardetinten en natuurlijke producten in jouw slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een kast met rotan deuren, decoreer de slaapkamer met planten in van riet gevlochten potten en voorzie jouw bed van crèmekleurig beddengoed, met bruine sierkussens.

Slaapkamervloer idee 4: Tapijt in de slaapkamer voor extra comfort

Vroeger was dit zeker de meest gebruikte slaapkamervloer; tapijt! Vandaag de dag winnen PVC en laminaat terrein op het gebied van slaapkamervloeren, maar toch zetten wij tapijt in het lijstje van vloer ideeën voor de slaapkamer. Vloerbedekking voorziet jouw slaapkamer van warmte en comfort, en dat is toch precies wat je wilt? Ook wat betreft geluiddemping zit je met tapijt goed. Wel moet je regelmatig stofzuigen om stof en vuil uit de slaapkamer te houden. Met tapijt kun je alle kanten op, omdat het in vele soorten en maten te verkrijgen is. Wij raden je wel aan een laagpolig tapijt te kiezen, omdat dit eenvoudiger schoon te houden is dan hoogpolige vloerbedekking. Onze tip ter inspiratie voor jouw slaapkamerinterieur: combineer lichtroze vloerbedekking met wit beddengoed en perzikkleurige accessoires zoals schilderijen en sierkussen. Ook riet en rotan producten kleuren mooi bij dit slaapkamertype.

Slaapkamervloer idee 5: Pimp jouw slaapkamer met vloerkleden

Wil je het nuttige met het aangename combineren? Een PVC of laminaatvloer met daarop een vloerkleed is dé ideale combinatie. Een vloerkleed geeft jouw slaapkamer het comfort dat je wilt creëren (lees: warme voeten als je uit je bed stapt). Ook zorgt een vloerkleed voor geluiddemping en kun je het eenvoudig verplaatsen wanneer je de slaapkamer schoon wilt maken. Vloerkleden zijn daarnaast in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Interieurtip: combineer meerdere vloerkleden met elkaar voor een speels effect, bijvoorbeeld een hoogpolig, wit wollen vloerkleed met een laagpolig Perzisch tapijt of een vloerkleed van jute! De combinaties zijn eindeloos!

Welke vloer voor een babykamer?

Een vraag die ons vaak gesteld wordt, gaat over de babykamer. Want welke vloer is geschikt voor de babykamer? Het antwoord is helaas niet zo eenvoudig. Ben je op zoek naar de beste vloer voor een babyslaapkamer? Hiervoor gaven we al een aantal tips, waarmee je ook inspiratie voor de vloer van de babykamer inspiratie kunt opdoen. PVC of laminaat is erg onderhoudsvriendelijk en hygiënisch, maar niet de beste keuze als het om geluiddemping gaat. Wel kun je dit enigszins ondervangen met een goede ondervloer en bijvoorbeeld een vloerkleed. Qua stijl van jouw babykamer kun je met PVC, laminaat en tapijt heel veel kanten op, omdat dit in vele soorten en maten verkrijgbaar is. Ook is kurk nog de overweging waard, omdat dit materiaal een geluiddempende werking heeft. Jouw baby zal niet opschrikken van geluiden van buitenaf. Inspiratietip voor het interieur van de babykamer: combineer zachte kleuren met accessoires in harde kleuren, zoals licht eiken laminaat, met een wollen vloerkleed, crèmekleurig bedlinnen een rotan kast en kaki groene accessoires zoals een bedsprei, muurdecoratie en wellicht zelfs een kaki groene muur!

Advies over jouw slaapkamervloer?

Twijfel je nog over jouw ideale slaapkamervloer, dan helpen wij je graag! Bij DirectVloeren kunnen we jou van persoonlijk advies en goede tips voorzien zodat jij een mooie vloer hebt liggen in jouw slaapkamer. Kom langs of neem contact op met de professionals van DirectVloeren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *