PVC, LAMINAAT, TEGELS EN VEEL MEER VLOEREN | ONTDEK DE WAARDE VAN ONS UITGEBREIDE ASSORTIMENT

Veelgestelde vragen

Welkom op onze FAQ/veelgestelde vragen en antwoorden. Heeft u een vraag over onze producten, uw bestelling of over onze service? Hieronder vindt u de antwoorden op uw vraag. Kies hieronder de categorie waar uw vraag over gaat. Heeft u nog steeds geen antwoord op uw vraag neem dan contact met ons op.

Vragen over tegels

Keramische tegels hebben een tal van voordelen. Daarom hebben we een artikel geschreven over de 14 voordelen van keramische tegels.

Uitsluitend 1e keus vloertegels

Bij Tegels en Laminaat verkopen wij uitsluitend met 1e keus keramische vloertegels en wandtegels. Met 1e keus bedoelen dat de vloertegels en wandtegels uit onze collectie voldoen aan de wettelijk bepaalde kwaliteitseisen en normen, wat betekent dat er geen tot nauwelijks gebreken en fabricagefouten aanwezig zijn. Wij adviseren altijd de tegels goed te controleren voor het plaatsen en verwerken.

Wat zijn keramische tegels?

Keramische vloertegels en wandtegels staan bekend als de meest gebruiksvriendelijke en duurzame oplossing voor vloer en wand. Keramische vloertegels en wandtegels worden gemaakt uit een mengsel van klei, zand en overige smeltmiddelen. Deze mengsel wordt op maat gemaakt, geperst en gebakken met zeer hoge tempratuur van wel 1000 graden of meer.

Hoogglans gepolijste tegels zijn tegels die een glanzend oppervlak hebben en geven een luxe uitstraling aan de betegelde ruimte. Hoogglans gepolijste tegels kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in uw woonkamer, keuken en badkamer. De weerkaatsing van de tegels zorgen voor een ruimtelijk effect binnen de ruimte. De tegels zijn ook te gebruiken voor zakelijke ruimtes, als showrooms en kantoorpanden. Hierdoor krijgt uw bedrijf een luxe uitstraling.

Kalibreren en rectificeren van tegels worden vaak met elkaar verward. Kalibreren van vloertegels en wandtegels is het op gelijke dikte zagen van de tegels. Gerectificeerde vloertegels zijn over het algemeen ook gekalibreerde tegels en hebben betrekking over een partij vloertegels en wandtegels. Het precies haaks maken van alle zijkanten is tevens ook kalibreren.

Keramische vloertegels en wandtegels zijn onder te verdelen in gerectificeerde en niet-gerectificeerde tegels. Gerectificeerde tegels hebben strakke, recht en op maat gezaagde kanten en hoeken. De tegels zijn na het bakproces nog eens verzaagd en zijn dus maatvast. Dit brengt het voordeel dat de tegels dichter op elkaar geplaatst kunnen worden en dus een minimale voeg mogelijk is (1 mm). Dit zorgt voor een strakker eindresultaat.

Technische normen en waarden van keramische tegels

Als uw keramische vloertegels en wandtegels koopt is het belangrijk om te weten aan welke technische normen en waarden de tegels moeten voldoen en wat deze betekenen. De belangrijkste normen en waarden bij keramische tegels hebben betrekking op de hardheid, de slijtvastheid en de antislipwaarde. Hieronder kunt u deze normen en waarden vinden.

Keramische vloertegels in combinatie met vloerverwarming is een ideale en energiebesparende oplossing. Bovendien zijn de overige verwarmingselementen als radiotoren en leidingen in je woonkamer niet meer noodzakelijk waardoor u een strakke ruimte kunt creëren.

Bij het leggen van uw vloertegels en plaatsen van uw wandtegels gaat een gedeelte van de tegels verloren, dit wordt ook wel snij of zaagverlies genoemd. Wij adviseren bij aankoop van uw tegels voldoende snijverlies mee te rekenen en te kopen u kunt namelijk de tegels terugbrengen indien ze nog goed in de verpakking zitten en in takt zijn. Hier kunt u meer in onze algemene voorwaarden terug lezen. Tevens is het verstandig een extra pak tegels achter de hand te houden in geval van lekkage of beschadiging. Het snijverlies is afhankelijk van bepaalde factoren, voorbeelden zijn:

Hoe groter uw tegelformaat hoe groter de snijverlies kan zijn
Het kan voorkomen dat uw tegels tijdens plaatsen breekt of een paar tegels verkeerd versnijd
De grootte van de ruimte
Er zijn veel meningsverschillen over de gemiddelde snijverlies. Bij Directvloeren adviseren wij een minimaal snijverlies van 10% in te calculeren. Dit is in de meeste gevallen voldoende en loopt u niet de risico tijdens de werkzaamheden bij te moeten bestellen.

Het belangrijkste verschil tussen vloertegels en wandtegels is dat je de vloertegels als wandtegels kunt gebruiken, maar de wandtegels niet op de vloer. Dit komt doordat wandtegels doorgaans veel dunner en minder sterk zijn dan vloertegels.

Om uw tegelvloer af te maken kunt u gebruik maken van keramische tegelplinten. Bij Tegels en Laminaat laten wij de tegelplinten professioneel verzagen uit dezelfde partij tegels die u geleverd krijgt. Hierdoor is er geen kans dat er kleurverschil is.

Bij een renovatie of verbouwing van uw woning kunnen de kosten hoog oplopen waardoor uw budget in gevaar komt. Het is dan ook heel goed te begrijpen dat veel mensen zoveel mogelijk zelf willen doen in plaats van een vakman in te schakelen.

Een van de meeste gestelde vragen van onze klanten is of het mogelijk is dat de nieuwe tegels over de oude tegels geplaatst kunnen worden. Dat kan in sommige gevallen maar niet altijd.

Vragen over laminaat

Als u kiest voor een laminaat vloer in uw woonkamer, slaapkamer of uw bedrijfsruimte heeft u ook ondervloer nodig. Uiteindelijk ziet men de ondervloer niet. Toch is de keuze van de juiste ondervloer voor uw laminaat zeer belangrijk omdat u het verschil wel voelt en hoort! Tevens is het zeer belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen als uw onderburen heeft en geluidsoverlast wilt voorkomen. U bent dan verplicht om te kiezen voor geluiddempende ondervloeren.

Een laminaatvloer kan heel goed in combinatie met vloerverwarming, maar er zijn wel degelijk belangrijke voorwaarden hiervoor. Niet al het laminaat is namelijk geschikt in combinatie met vloerverwarming, tevens zijn er speciale ondervloeren beschikbaar en benodigd voor het optimaal werken van uw vloerverwarming in combinatie met uw laminaat.

Een laminaatvloer wat oogt als echte vloertegels zijn erg populair en worden ook wel tegellaminaat genoemd. Tegellaminaat is een goede oplossing voor als u twijfels tussen echte keramische vloertegels of laminaat. Keramische vloertegels zijn duurder en kost meer tijd en inspanning om ze te plaatsen. 

Kwaliteit van laminaatvloeren wordt bepaald door de gebruiksklasse van het laminaat. Hoe hoger de gebruiksklassen laminaat, hoe beter het laminaat is en langer meegaat. Meestal bieden fabrikanten daarom ook een langere garantietermijn voor laminaatvloeren met een hogere gebruiksklasse.

Het antwoord hierop is ja en nee. Normaal laminaat is niet waterbestendig en kan niet tegen extreem veel vocht want laminaat wordt geproduceerd met hout. Maar tegenwoordig zijn er nieuwe soorten laminaatvloeren die een waterbestendige coating hebben waardoor het laminaat Dus waterproof wordt! Hierdoor kan het water niet onder het laminaat dringen waardoor het laminaat kapot kan gaan.

Acclimatiseren van laminaat betekent dat het laminaat even kan wennen aan de temperatuur en de luchtvochtigheid van de omgeving. Hierdoor wordt de werking van het laminaat verminderd en kunnen problemen door krimpen en uitzetten van het laminaat voorkomen worden.

V-groef laminaat is een type laminaat waarbij verschillende delen van het laminaat schuin zijn afgesneden. Wanneer deze stukken laminaat aan elkaar worden gelegd, ontstaat er een groef in de vorm van de letter ‘V’, waar de naam van is afgeleid. De groeven geven de gekozen ruimte een luxere uitstraling, doordat het laminaat lijkt op een echte houten of natuursteenvloer.

Vragen over service en garantie

Het tegelzetwerk kan verzorgd worden door zelfstandige professionals. De tegelzetters uit ons netwerk werken niet alleen accuraat, maar ook nog voor scherpe marktconforme prijs. Onze referenties (de klanten) laten vol tevredenheid blijken dat de tegelzetters het project tot een goed einde brengen. 

Mochten er gebreken zijn aan het product, zoals bijvoorbeeld beschadigingen, kunt u volledige verpakkingen laten vervangen. Dit geheel vóór de verwerking van de producten. Wanneer gebreken naar voren komen na verwerking van het product, kijken wij of er sprake kan zijn van vervanging. Verlijmde tegels of geplaatst laminaat waar achteraf beschadigingen aan blijken te zijn getroffen, vergoeden wij niet.

Retourneren kan binnen 2 weken na aflever/afhaal datum. Het is mogelijk om 5% van de bestelde hoeveelheid tegels, PVC of lijm in onbeschadigde ongeopende verpakkingen te retourneren. Voordat de order geplaatst wordt kunnen er uitzonderingen besproken en vastgelegd worden met de adviseur.  

Speciaal bestelde producten die niet uit het vast assortiment komen, kunnen niet geretourneerd worden.

 

Een bezoek buiten onze openingstijden is ook mogelijk op afspraak. Neem hiervoor gerust contact met ons op. U kunt ons bellen op 0165 – 785348 of mailen via Info@directvloeren.nl

Vragen over de bestelling

Wij zijn breed en ruim bevoorraad aan tegels en laminaat binnen ons assortiment. Wanneer een product niet op voorraad is, werken wij met zeer korte levertijden. Dit kunnen wij realiseren door dat we korte lijnen hebben met de leveranciers en streven we naar een maximum levertijd van 2 weken. We hebben ook producten die geleverd kunnen worden binnen drie dagen. Als u de levertijd van een bepaald product wilt weten, kunt u gerust contact met ons opnemen.

 

Het is bij ons mogelijk om een bestelling te plaatsen via de website of na een bezoek aan onze showroom. Wij raden ten alle tijden aan om de producten bij ons in de showroom te komen bekijken i.v.m. kleurverschil op de foto ten op zichte van werkelijke kleuren. Betaling is mogelijk op diverse wijzen. Wij accepteren contant, maar er kan natuurlijk ook gepint worden in de showroom en bij levering. Ook overmaken is bij ons geen probleem na het verstrekken van een factuur door onze adviseurs. Bij een bestelling vanniet voorraadige producten vragen wij om een aanbetaling van 25% van het factuurbedrag.

 

Het reserveren van producten als tegels en laminaat is zeker mogelijk bij ons. Hierbij moet rekening gehouden met verschil in productie tinten. Dit geldt over het algemeen enkel voor keramische tegels. Tegelfabrieken werken met bepaalde voorraadenverschillend per serie en formaat. Bij het opnieuw producteren van een tegel kan een licht tintverschil ontstaan. Onze adviseurs zullen u hier ook attenderen bij een bezoek aan de showroom. Het reserveren van een voorraaddig product is mogelijk, tegen een aanbetaling van 25%. Bij actie producten of restpartijen geldt dit echter niet.

 

Kwaliteit van laminaatvloeren wordt bepaald door de gebruiksklasse van het laminaat. Hoe hoger de gebruiksklassen laminaat, hoe beter het laminaat is en langer meegaat. Meestal bieden fabrikanten daarom ook een langere garantietermijn voor laminaatvloeren met een hogere gebruiksklasse.

Neem contact met ons op

Bel
Offerte
Aanbiedingen